Leie lokaler Knyken

 

Orkdalscupen 2019

 

Live kamera knyken

 

 

Rent idrettslag

 

Kvalitetsklubb

 

Ullmax Orkdal IL

 

grasrotandel977074444.jpg

 

Orkla FK

 

KNYKEN » Vi gleder oss til sommersesongen 2018 i Knyken skisenter!

12.05.2018

IMG 2923

Vi gleder oss til sommersesongen 2018 i Knyken skisenter!

Vintersesongen 2018 vil bli husket som en av de beste i Knyken skisenter. Det har vært flotte skiforhold, og vi fikk til og med en flott skipåske i anlegget vårt. Nå ser vi fram mot at hele Knyken skisenter skal bli klart for sommersesongen. Det blir stor aktivitet gjennom sommerhalvåret, og allerede nå vet vi en del om det som kommer til å foregå. 

IMG 2924
Rulleskitrasèen er nå ryddet av Knykenfolket. Ivrige rulleskiløpere kan starte på sesongen uten snø. 

Orklarittet 2014 start 02
27. mai går Orklarittet 2018. Orklarittet på sykkel er et samarbeid mellom Orkdal Idrettslag og Orkla Cykleklubb. Orklarittet 65 km/35 km går i vakre omgivelser og er variert med alle underlag som grus, kjerrevei, sti og asfalt. Rittet passer best med offroad. Løype 65 km er en tøff utfordring som setter rytteren på prøve med alle fasiliteter et terrengritt skal ha. Avslutningen på 65 km er fantastisk når du kommer opp og gjennom Metlid gårdstun med flott utsikt utover Orkdalen. Les mer om Orklarittet på rittets egen hjemmeside.

IMG 2916
I Knykmarka er det også blitt stort sett snøfritt, og vi kan "ta en KR!" - en trimrunde Knyken Rundt.

Illustrasjon Kjentmannsmerket
Kjentmannsmerket i Orkdal er et prosjekt i regi av trim/friidrett i Orkdal IL. For 2017-2018 er det satt ut 12 poster rundt om i kommunen. 
Målsetningen med dette tiltaket er å gjøre trimturen mer spennende og variert, og at turfolk i Orkdal gjennom Kjentmannsmerket får oppleve nye plasser. Flott mosjon og en god porsjon lokalkunnskap får man også med på kjøpet! Etter at årets sesong er unnagjort vet nok mange orkdalinger hvor blant annet Mjovatnet, Fossfjellet, Hotell Phønix, Andølsetra og Kneppen er:)

Pakker med informasjon er lagt ut for salg på G-sport Oti, G-sport Amfi, Sport 1 Amfi og Best Fannrem. Det koster 100 kr for pakken og 20 kr for ekstra kort.

Illustrasjon Orientering
Trimavdelingen i OIL og orienteringsavdelingen i OIF legger til rette for at folk skal komme seg ut i naturen. På forskjellige steder i marka i Orkdal blir det satt ut orienteringposter.

Trapp
Sommerhalvåret er også tiden for å trappe opp formen :)

IMG 2919
Om ikke lenge starter sommerhoppingen i Knyken. Hoppbakkene er som regel klare for hopping rundt 17. mai. I løpet av de nærmeste dagene vil all snøen være borte, og arbeidet med å ta bort snønettene vil fullføres.

Illustrasjon Knyken for alle
De siste årene har Knyken for alle-dagen for seniorer blitt arrangert i løpet av mai måned. Årets Knyken for alle - dag blir 30. mai. På programmet står middag og kaffe, underholdning med Ronny Kjøsen, skihopping i Storknyken og loddsalg. Påmelding skjer inne 24. mai på tlf: 72471939. Det er gratis inngang og åpent for alle påmeldte. Knyken for alle er et samarbeid mellom Den kulturelle spaserstokken i Orkdal kommune, Frivilligsentralen, Sanitetskvinnene og Orkdal Idrettslag. 

Illustrasjon Knyken Rundt
I august arrangeres Knyken Rundt. Skogsløpet samler mellom 100 og 200 mosjonister og trimmere.

Illustrasjon hopp 02
1. september arrangeres Knykenlekene. Under Knykenlekene arrangeres det renn på sommerføre i disiplinene hopp, kombinert, langrenn og skiskyting. Les om de siste års Knykenleker på sidene til Knykenlekene.

Illustrasjon toppidrettsveka


Orkdal IL og Knyken skisenter var en del av Toppidrettsveka fra 2013-2015. De to siste årene har sommerskifesten gått uten arrangement i Knyken. Orkla Sparebank og Trønderenergi er med på laget når verdenseliten i langrenn igjen kan komme til de fantastiske løypene i Knyken skisenter. Arrangementet i Orkdal blir torsdag 16. august. Orkdal Idrettslag skal samarbeide med Toppidrettsveka og vår naboklubb Orkanger Idrettsforening om arrangementet i Orkdal. Det er noe som vi i OIL ser veldig fram til. 

Slik ser programmet ut for Toppidrettsveka torsdag 16. august:

Åpningen av Toppidrettsveka legges til idrettsparken på Orkanger og blir markert ved at noen av de største skistjernene inviteres samtidig som det blir arrangert barne- og ungdomsarrangementer.

I Knyken vil det, som i 2015, bli arrangert skiathlon i dame- og herreklassen.
Nytt av året blir Sommer-NM for kombinert, der de norske dame- og herrelandslagene stiller.

Arrangementene i Knyken og på Idrettsparken vil være gratis og vi håper derfor på stort oppmøte, når store deler av verdenseliten inntar Orkanger og Knyken.

Programmet torsdag 16.august for Orkanger / Knyken ser slik ut:
- Kl. 09:00-10:30 – Sommer-NM - hopp kombinert damer / herrer – Knyken
- Kl. 11:00-13:00 – Åpning og barne- og ungdomsarr. – Orkanger / Idrettsparken
- Kl. 14:15-14:45 – Sommer-NM – jaktstart kombinert herrer – Knyken 
- Kl. 15:00-15:15 – Sommer-NM – jaktstart kombinert damer – Knyken
- Kl. 16:00-16:30 – Skiathlon fellesstart damer – Knyken
- Kl. 17:00-17:40 – Skiathlon fellesstart herrer – Knyken 
- Kl. 18:15-18:30 – Premieutdeling – Knyken

Toppidrettsveka besøkte Orkdal og Knyken skisenter for tredje gang i 2015. NRK var på plass med mange kamera og helikopter for å lage TV-bilder fra arrangementet. TV-sendingen fra Knyken ble sendt i beste sendetid en fredag kveld i august.

Illustrasjon skileikomradet
Like viktig som at landslag og verdenselite besøker Knyken er selvfølgelig bruken av anlegget til sosiale aktiviteter!

Dette er noe av det vi kan glede oss til nå som snøen er borte. Alt ligger til rette for en fin sommersesong i Knyken i 2018!

 

 

 

 

 

Våre hovedsamarbeidspartnere

OrklaSparebank RGB liggende Svart

 

eika

 

tronderenergi logo

 

gjensidigeorkla

 

coop orkla moere

 

logo Orkdal kommune

 

orkland energi logo CMYK