Orklandlekene

 

Orkdalscupen tekst

 

Knyken live

 

 

Leie lokaler Knyken

 

Kvalitetsklubb

 

Rent idrettslag

 

Ullmax Orkdal IL

 

grasrotandel977074444.jpg

 

Orkla FK

 

KNYKEN » Beskrivelse av Knyken Skisenter

20.01.2008

Beskrivelse av Knyken Skisenter

 
Knyken Skisenter ligger i Orkdal kommune, 4 mil sør for Trondheim. Knyken eies og drives av Orkdal Idrettslag og skisenteret har etterhvert blitt et anlegg med stor regional betydning. Knyken skisenter har siden 2010 blitt utbygd til et av Norges beste helårs rekrutteringanlegg for vinteridrett. Skisenteret kan i dag gi tilbud innenfor langrenn, skiskyting, hopp, kombinert og alpint. Knyken skisenter er åpent for alle som måtte ønske å bruke anlegget til sport, mosjon eller friluftsliv.

Knyken skisenter har 5 moderne hoppbakker fra K10 til K68. Alle bakker er plastlagt for sommerhopping. Bakkene har flombelysning, dommertårn og tilgang på heis. Høsten 2013 skal heisen også klargjøres for sommerbruk.

Skisenteret har ei lysløype på ca 5 km. Lysløypa ble asfaltert for rulleski i 2012. Skistadion har nytt stadionhus med speakertårn. Vi har et flombelyst skiskytteranlegg i tilknytning til stadion med 30 moderne skyteskiver. Videre har vi et turløypenett på ca 12 km. Knyken Skisenter har et eget aktivitetsområde for barn med gratis barneskitrekk.

Knyken skisenter har eget alpinanlegg. Med sine 2 skiheiser, 4 nedfarter på tilsammen ca. 3000 m og flombelysning, vises skisentret fra alle kanter i kommunen. Alpinanlegget i Knyken er unikt med tanke på at all drift skjer på dugnad av frivillige i idrettslaget.

Knyken skisenter tilfredsstiller de krav som måtte stilles til større arrangement inne flere idretter. Siste store arrangement i anlegget var Norgescup skiskyting i 2012 og Veteran-NM hopp i 2013. I februar 2014 skal Orkdal Idrettslag arrangere Hovedlandsrennet i skiskyting.

I tilknytning til skisentret har vi "Knykstuggu" som inneholder kafeteria, kjøkken, rennkontor, kontor, møterom, grovkjøkken/lager, dusjer, garderober, gymsal, scene, lagerrom, fyrrom osv. Anlegget har stor garasje med verksted, varmestue, smørebod osv. 
Anlegget har to store parkeringsplasser for bruk i forbindelse med større arrangement.

I vintersesongen har anlegget åpent hver dag og alle fasiliteter kan benyttes. Det er kun heisanlegget som er avgiftsbelagt for brukerne. Også publikum fra nabokommunene benytter anlegget flittig. I tillegg til vanlig aktivitet benyttes anlegget regelmessig av idrettslinja ved Orkdal videregående skole og friluftslinja ved Torshus Folkehøgskule. Skoler og barnehager bruker Knyken skisenter jevnlig. Knyken er også tilrettelagt for funksjonshemmede.

For at anlegget er på det nivå som det er i dag, og for å kunne holde det åpnet for alle som måtte ønske det, krever dette en enorm dugnadsinnsats av medlemmene i Orkdal Idrettslag. Orkdal IL har i dag en daglig leder ansatt på heltid. Hver dag jobber 20-30 pensjonister med frivillig arbeid i anlegget. I tillegg har vi på vinteren ca 150 personer som går i turnus (på dugnad) på kjøkken  og som alpinvakter og maskinkjørere. På store arrangement i Knyken deltar som regel over 100 frivillige.

Orkdal Idrettslag er stolte over å presentere Knyken Skisenter som et kompakt helårsanlegg. Vi ønsker alle velkommen til Knyken!

 

 

 

 

 

Våre hovedsamarbeidspartnere

OrklaSparebank RGB liggende Svart

 

eika

 

tronderenergi logo

 

Varig logo orkla 4f 02

 

coop logo nordvest

 

orkland

 

orkland energi logo CMYK